2019-12-18 20:33:00

KULINARSKA RADIONICA

U sklopu INA-e za učenje talijanskog jezika i kulture, pod nazivom ItaliAMO, u ponedjeljak 2.12.2019. troje polaznika grupe iskusilo je svoje kulinarske vještine u pripremanju tipičnog talijanskog umaka, Ragu' alla Bolognese, po blago izmijenjenom receptu. Polaznici grupe, pod vodstvom profesorice Barbare Castaldo Lajnvaš, su se u veseloj atmosferi upoznali sa sastojcima potrebnima za umak, naučili su nazive istih na talijanskom jeziku te su po dobivenim uputama skuhali izvrstan umak koji je poslužen uz tjesteninu i uz neizostavan sir Grana Padano.

Svrha kulinarske radionice je upoznavanje učenika s jednim od najpoznatijih talijanskih umaka i njegovim pripremanjem, vježbanje vokabulara kroz nazive sastojaka i uputa za pripremanje recepta, uživanje u kuhanju, razgovoru, smijehu i jelu, te kvalitetno druženje u znaku ljudske interakcije, bez interneta i društvenih mreža…..baš kao nekada.

Buon appetito!

 

autor teksta: Barbara Castaldo Lajnvaš, prof. mentor

lektura: Jelena Posavec Krobot, mag. educ. philol. croat.

fotografije: Barbara Castaldo Lajnvaš, prof. mentor


Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti